Vi mördar Visa och Matercard!

Idag lanseras ett nytt betalsystem av det svenska företaget Seamless. Detta ska enligt dem sjäva “mörda visa och mastercard”. Kan bli kul att följa utvecklingen.

Tekniken bygger på attt anbvända QR kod och betala med mobilen. När kunden ska betala använder denne en särskild app i sin smarttelefon för att läsa in QR-koden. Samtidigt skickar kassan information om köpet till Seamless betalväxel. Där sker en handskakning och kunden får upp beloppet i sin smarttelefon. Kunden godkänner med en pinkod och pengarna skickas direkt från kundens bankkonto till handlaren. Förloppet tar omkring sex sekunder

Det nya revelotionerande är att betalningen inte går genom kortföretagen utan direkt via bank. Billigare för både handlare och kund.

About The Author

Mr T-Bone

Torbjörn Tbone Granheden is a Solution Architect for Modern Workplace at Coligo AB. Most Valuable Professional (MVP) on Enterprise Mobility. Certified in most Microsoft technologies and over 23 years as Microsoft Certified Trainer (MCT)

You may also like...