Äntligen uppdateras Server 2012 enligt dina GPO regler (Igen).

am

Windows 8 och Server 2012 har en “automatic maintenance” klockan 2:00. Under denna period körs alltid windows update, laddar ner, installerar och STARTAR OM (vid behov). Detta kan ju ställa till det i en drifts miljö med krav på SLA. Många har försökt på olika sätt stänga av hela “automatic maintenance” jobbet med olika resultat. Många arga röster kring detta på forum.
Äntligen 1 år efter release har Microsoft backat! Nu släpper de KB2885694.

Efter denna update rättar servern in sig efter din GPO om vilken tid och dag den ska installera updates och starta om.

Nu återstår bara kundernas önskan om att kunna styra vad “automatic maintenance” gör. Kör man till exempel VDI med windows 8 gör alla dessa VM defragmentering av disk under “automatic maintenance”. Kan bli lite jobbigt för ett SAN.

About The Author

Mr T-Bone

Torbjörn Tbone Granheden is a Solution Architect for Modern Workplace at Coligo AB. Most Valuable Professional (MVP) on Enterprise Mobility. Certified in most Microsoft technologies and over 23 years as Microsoft Certified Trainer (MCT)

You may also like...