Live Migration med enbart ethernet

Min nya favorit i Windows server 2012 är Live migration! Eller rättare sagt Live migration with shared nothing but Ethernet. Nu kan du migrera en virtuell maskin mellan 2 hyper-v servrar utan att behöva dela något annat än nätverk. Först replikeras själva vhd filerna. Dessa kan dessutom replikeras löpande utan att du gör migrering. Replikeringen ger dig en identisk kopia på en annan server i nätverket. Sedan replikeras ram minnet. Slutligen fångar den upp det sista som hänt och för över ägarskapet på nya servern. Dessutom kostar dessa features inget extra. Går tillåme att köra i gratis versionen av hyper-v. Vill ha nu!

About The Author

Mr T-Bone

Torbjörn Tbone Granheden is a Solution Architect for Modern Workplace at Coligo AB. Most Valuable Professional (MVP) on Enterprise Mobility. Certified in most Microsoft technologies and over 23 years as Microsoft Certified Trainer (MCT)

You may also like...