GPO Preferences mappar inte upp enheter

Jag har suttit och slitit med en applikation som kräver en uppmappad enhet. För att få uppmappningen på plats använde jag GPO preferences. Alla användare sitter mot RD farm med Windows server 2008 R2. Men ändå får vissa användare inte enheten uppmappad. Några fick och andra inte?

Det finns en login optimerings inställning som påverkar detta. “Process even if the Group Policy objects have not changed” i “Drive maps preference extension policy processing” under “Computer Configuration | Policies | Administrative Templates | System | Group Policy”. Efter att ha aktiverat denna så mappas enheten upp för alla.

Men i samband med detta upptäckte jag även att bakgrunds uppdatering av GPO var avstängt för Map drive. Det betyder att om jag i GPO lägger upp ytterligare en enhet eller ändrar en befintlig kommer detta enbart slå vid nästa login. Inte under drift. Detta går förstås att ändra, men inte via GPO som med många av de andra preferences policys. Man får helt enkelt rulla ut en register nyckel: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonGPExtensions{5794DAFD-BE60-433f-88A2-1A31939AC01F} \“NoBackgroundPolicy” = “0”. Sen kan man ändra map drives under drift!

 

About The Author

Mr T-Bone

Torbjörn Tbone Granheden is a Solution Architect for Modern Workplace at Coligo AB. Most Valuable Professional (MVP) on Enterprise Mobility. Certified in most Microsoft technologies and over 23 years as Microsoft Certified Trainer (MCT)

You may also like...