Nyheter i hyper-v 2012 R2

2012r2På Teched NA keynote igår annonserades att Windows server 2012 R2 släpps till hösten. Sedan har det kommit mer och mer info om vad den kommer att innehålla. Massor med godbitar vill jag lova.

Generation 2 VM, en helt ny virtuell maskin för win8/2012 och framåt. I denna vm har de skalat bort alla legacy hårdvaror. com, floppy, lpt, ide och bios. Japp ingen Bios utan Uefi, Japp ingen ide utan boot på scsi. Detta har fördelar när man installerar, färre hårdvara att hitta och installera.

Deduplication for running hyper-v. Cool!!!! Dessutom snabbare än att köra utan dedup? Den cachlagrar och hittar data intelligentare vilket gör den snabbare och intelligentare.

Du kan nu också öka eller minska vhdx storlek under drift.

Klona och Exportera en vm som är startad.

RDP over VMbus. Varför inte förbättra administrationen av hyper-v maskiner genom att få full grafik och ljud. Man använder RDP och har tillgång till alla features som finns i rdp även på VM. Samt även USB stöd.

Det var de häftigaste nyheterna, finns några till men nu ska jag vidare och kolla Workfolders i 2012 r2.

About The Author

Mr T-Bone

Torbjörn Tbone Granheden is a Solution Architect for Modern Workplace at Coligo AB. Most Valuable Professional (MVP) on Enterprise Mobility. Certified in most Microsoft technologies and over 23 years as Microsoft Certified Trainer (MCT)

You may also like...