Intune nyheter på Ignite!

Intune får många nya features!

Vad sägs om att byta Managed browser till nya snabba Edge! Edge blir MAM kompatibel och ersätter den hopplösa managed browser i mobila enheter!

Gpo stöd för windows! MDM stacken har kunnat ta emot många gpo settings, men bökigt med att knåpa egna XML. Nu finns massor av admx templates att välja i gui för att konfa det mesta! Enkelt och snyggt!

Security profiles. Microsoft använder ovan nämda tempates och presenterar security baseline som innehåller Ms rekommendation för en säker windows. Bara att assigna direkt! Eller modifiera för dina behov och sedan assigna!

Autopilot får en self deploy. En zero touch deployment främst för kiosk mode eller delad dator. Ser fram emot att testa denna!

Win32 apps. Nu kan du packa de flesta typer av win32 appar på liknande sätt som i sccm. Du bygger ett paket med alla filer (.Intunewin) Ställer in settings, requirements, detection rules, return codes, mm. Riktigt snyggt och kraftfullt.

Android P (nyaste android), lägger ner stödet för device admin. Finns kvar i P men tas bort i Q. Alla bör därmed gå över till Android Enterprise. Ny snygg enrollment med QR kod!

About The Author

Mr T-Bone

Torbjörn Tbone Granheden is a Solution Architect for Modern Workplace at Coligo AB. Most Valuable Professional (MVP) on Enterprise Mobility. Certified in most Microsoft technologies and over 23 years as Microsoft Certified Trainer (MCT)

You may also like...