Använd befintliga datorer i Autopilot

Länge har man varit tvungen att köra ett script på Windows 10 för att exportera hårdvaru ID till CSV för att sedan importera i Intune/Microsoft Store for Business. Lite bökigt minst sagt!

I oktober släpptes en ny funktion för att samla in hårdvaru ID för befintliga datorer redan registrerade i Intune. Givetvis testade jag detta omedelbart, men det tog en stund!

Denna inställning hittar du när du skall skapa en Autopilot Deployment Profile.

Skapa en ny profil och välj “Convert all Targeted devices to Autopilot”

Tricket är att sedan tilldela profilen till befintliga datorer. Skapa en AAD device group med de datorer du vill samla in och tilldela ovan profil.

Då Microsoft inte skrivit i docs vilka versioner som stödjer detta testade jag ett gäng olika versioner. Docs nämner även att det kan ta 48 timmar innan ID dyker upp. Så jag lät dem stå i över 60 timmar och startade om med jämna mellanrum.

Resultatet blev att 1709 och nyare dyker upp efter kort tid som autopilot devices. De äldre dyker inte upp alls. (låter de stå och redigerar om resultatet ändras)

Därmed kan du nu regga dina nyköpta enheter och få in dem i Intune och Autopilot. Sedan är de redo för en Autopilot Reset (1809)!

Läs mer på Docs

About The Author

Mr T-Bone

Torbjörn Tbone Granheden is a Solution Architect for Modern Workplace at Coligo AB. Most Valuable Professional (MVP) on Enterprise Mobility. Certified in most Microsoft technologies and over 23 years as Microsoft Certified Trainer (MCT)

You may also like...