Flyg Business class gratis på semestern!

Det har nu gått ett år sedan jag fick tipset att samla SAS poäng för att få resor gratis. Vi gick all in! Och nu börjar det betala sig. Vi sitter och planerar en långresa i business class för hela familjen utan att betala en krona.

Vi ansökte om ett SAS American Express Elite. Med en inbjudan får man direkt 18000 extrapoäng. Dessutom får man ytterligare 20000 bas poäng så att man alltid är minst Eurobonus Silver medlem. Detta räcker till en europaresa för två. En ganska bra start! Ansök

Kortet ovan kostar dock en slant per månad så helt gratis blir det inte. Men för 400:-/månad får du som sagt en Europa resa för två, Silver status hos SAS och dubbelt poäng per krona jämfört med classic. Men det bästa av allt, när du handlat för 150.000 på kortet får du en resa till halva poäng priset för två personer (2for1). Det finns annars 3 olika kort att välja på:
SAS Amex Classic – Gratis – 10p/100:- – 6000 extrapoäng – 0 bas poäng
SAS Amex Premium – 100:-/mån – 15p/100:- 12000 extrapoäng – 0 bas poäng
SAS Amex Elite – 400:-/mån – 20p/100:- – 18000 extrapoäng – 20000 bas poäng

Sedan gäller det att samla poäng och att använda kortet. Amex har varit väldigt svårt att betala med tidigare. många handlare har ratat kortet pga höga avgifter. Idag tar de flesta Amex vilket för livet lättare för en poäng samlare. Jag har en del utgifter via jobbet, så 150.000 är ingen orimlig siffra att komma upp till. Har man annars räkningar på några tusen i månaden kan man betala dem med Amex via Betalo eller Billhop. Vi har använt kortet för mer än 300.000 och fått 2 bonus resor till halva poäng priset. Bra är givetvis att flyga. Då tjänar man bas poäng som hjälper dig att bli Guld eller diamant medlem. Med alla förmåner det ger hos SAS.

Så ett år senare sitter vi här med 2st 2for1 vouchers och poäng så att det räcker till en resa i business class för hela familjen vart som helst i världen! Frågan är nu bara vart och när vi skall åka!

About The Author

Mr T-Bone

Torbjörn Tbone Granheden is a Solution Architect for Modern Workplace at Coligo AB. Most Valuable Professional (MVP) on Enterprise Mobility. Certified in most Microsoft technologies and over 23 years as Microsoft Certified Trainer (MCT)

You may also like...